יציאת כהן לארץ העמים

השאלה:

האם אנחנו נוהגים כיום כדעת הש"ך והט"ז, שגזירת חז"ל בעניין טומאת ארץ העמים היתה רק בזמן שארץ ישראל היתה בטהרה, אבל היום לא קאי גזירה זו, או שמא כדעת השבות יעקב המובא בערוך השולחן שם שחולק עליהם? האם יש מקום להקל יותר בקטן?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מנהג העולם כהש"ך והט"ז והמהרש"ל שכיום לא נוהג איסור זה. מה גם שהאיסור הוא לכו"ע מדרבנן וספיקא דרבנן לקולא. מיהו יציאה לטיול בעלמא אסורה גם לישראל. אמנם המדובר בקטן, אך גם קטן חייב בחינוך ולכן איני נוטה להתיר אלא א"כ היציאה לחו"ל תהיה למטרות לימודיות וחינוכיות.