שמירה ברכב בשבת

השאלה: שלום, אנחנו גרים בישוב מבודד בנגב. לאחרונה היו פריצות בשבת בלילה לבתים לצורך גניבה. ברצון הישוב לשכור שירותי חברה אזרחית לשמירה שתבוא בערב שבת עם גיפ שמירה עד שבת בבוקר ולאחר מכן תעזוב את הישוב. צוות הבטחון סובר שפריצה לגניבה יכול להוביל גם לסכנת נפשות. בינתיים,אין צורך בשמירה ביום שבת עצמו. א.האם הדבר מותר שהשומרים יהודים? ב.האם בדבר מותר שהשומרים גוים?

התשובה

הרב יעקב אריאל | ט"ז אייר תשע"ו 9:55

אומנם יש חשש לפיקוח נפש ובדלית בררה מותר גם לחלל שבת אך יש  לצמצם את האיסורים כגון שומרים שלא יסעו בשבת עצמה (לכן יש להעדיף שמירה  מקומית על פני שומרים מבחוץ) או לחיולפין שומרים נוכרים