האם יש חשש הרכבה אסורה בעצי אגוז

השאלה: אני רוצה לקנות עצי פרי כדי לשתול בגינה [עץ אגוז] שמעתי שאין כל כך השגחה על המשתלות בעניין הרכבות וכלאיים. רציתי לדעת האם יש משתלות שבהן יש השגחה על העיניין הזה / דרך אחרת לקנות עצים שברור שהעץ איננו מורכב. תודה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ' תמוז תשע"ו 8:59

שלום

ע"פ המידע שיש לנו על עץ אגוז, אין בעיה של הרכבה אסורה ,הואיל ובדרך כלל הוא מורכב על כנות של זני עץ אגוז אחרים שהיא הרכבה מין במינו - הרכבה מותרת.

לאחרונה יצא ע"י המכון ספר "הלכות הארץ" ובו רשימת כנות ורוכבים המותרים והאסורים במיני עצי הפרי השונים(עמ' 198)