נזק למוצר בחנות

השאלה: אתמול ביקרתי בחנות של מוצרים מוזלים ולצערי כוס זכוכית שהייתה על המדף לפתע נפלה ונשברה. המוכר קרא בקול "לא לברוח", וכנראה מתחושת הפניקה, החרדה והלחץ ברחתי. עכשיו, מרוב פאניקה והתקף חרדה אינני זוכרת בבירור באיזה מוצר מדובר, שלא לדבר בכלל על עלותו, רק שראיתי שחלק ממנו נשבר.. מה עליי לעשות במצב כזה?

התשובה

מכון משפט לעם | ד' סיון תשע"ו 9:50

על פי הדין אדם מועד לעולם ואף אם הזיק בשוגג חייב לשלם. השאלה האם הכוס נפלה כתוצאה ישירה ממך. אם מדובר על הזק עקיף אין חובת תשלום אולם אם ברור לך שאתה הזקת עליך לשלם. יש לחשוב על העלות המינימאלית של כוס כזו ולשלם לבעל החנות. אין צורך להסביר לו במה מדובר.