עיונוי חשודים בעבירה

השאלה: האם מותר לפי דין תורה לענות חשודים בעבירות?

התשובה

הרב יעקב אריאל | ט"ז אייר תשע"ו 22:27

ראשית צריך לברר מה מטרת העינויים, ועפ"י איזו מערכת משפטית אנו דנים. לפי דין תורה: עינוי לשם קבלת הודאה על עבירות קודמות או בתור ענישה אסור בדרך כלל.  ורק למלכות בדיני מלכות אם הדברים נצרכים מאוד מותר.

אם העינוי נצרך למניעת פשע עתידי של הריגה נראה שגם לפי דין תורה מותר לענות חשודים כדי למנוע את הרצח ע"י המידע שיתגלה, אולם צריך שהעינוי יהיה בצורה מדודה כדי לחלץ מידע אמיתי.

בכל מקרה  עדיף מעצר מנהלי - לפי דיני מלכות ולא עינוי, שבו ייתכן שאדם יספר דברים לא מדויקים רק ע"מ להיפטר מן העינוי.