כנימה בענבים

השאלה: שלום כבוד הרב, לאחרונה שמנו לב שעל-גבי קליפות הענבים מצויות נקודות שחורות המתקלפות בגירוד עם הציפורן. שאלנו מרצה (המלמד מדעים בכלל ועל בע"ח, חרקים, כנימות בפרט) והוא אמר שייתכן ואלו כנימות. (במשך הזמן הרב שעבר מאז שמנו לב שהנקודות מופיעות בכל אשכול ענבים ירוקים ע"ג כמעט כל הענבים) האם ידוע לרב משהו על זה? מה דין הענבים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תמוז תשע"ו 19:07

בס"ד

שלום וברכת ד'

הסיבות לנקודות שחורות בענבים יכולות להיות ממספר דברים, ריסוסים, מזיקים, מכות ברד ועוד. לכנימה יש צורה מיוחדת והופעה מיוחדת. ברוב הענבים המסחריים אין כמויות של כנימות בענבים. בענבים פרטיות בחצר הבית הדבר יכול להופיע יותר מחוסר טיפול. בכל מקרה אפשר לראות את הכנימה ולהכירה מיידית, בד"כ אין צבעה שחור אלא חום כהה ויש לה צורה של טיפה, כמו כן אפשר לקלוף את הכנימה ולחפש את החרק. בכו"א כדאי להראות את הענבים למי שבקיא בחרקים, והוא מיד יזהה את הדבר. אם אשר לשלוח תמונה במייל אשמח לראות.