תנורי מיקרו

השאלה:

יש לנו במטבח בעבודה 4 מיקרוגלים 1 חלבי 1 בשרי 1 חלבי הכשר מהודר 1 בשרי הכשר מהודר כאשר בשניים האחרונים הנהלת המשרד מסכימה לחמם אוכל רק עם הכשרי בד״ץ וכאלה. רבנות לחמם במיקרו הרגיל. האם יש עניין בכך? האם יש איסור או חומרה? של אלה המקפידים על כשרות בד״ץ לאכול בתנור או במיקרוגל שחיממו בו רק אוכל עם כשרות בד״ץ. כנ״ל לגבי הטוסטרים בעבודה יש 4. תודה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' תמוז תשע"ו 14:40

ב"ה

שלום וברכה!

מבחינת הלכות בשר בחלב בתנורי מיקרוגל אין מניעה להשתמש הן בכשרות רגילה והן בכשרות מהדרין באותו מיקרוגל, מכיוון שבתנור מיקרוגל אין נגיעה כלל של האוכל בתנור עצמו, החום הוא קרני מיקרו שפוגעים במים ומחממים אותם, ואין זה חום של התנור שמחמם את האוכל.

בטוסטרים הדבר מורכב יותר משום שישנה נגיעה של האוכל בטוסטר עצמו, והחימום מגיע מעצם הנגיעה, לכן יתכן שיש בזה מעט יותר מקום להחמיר.

על כל פנים אם רוצים להנהיג שינויים במסגרת נהלי המשרד, יש לעשות זאת בהידברות ובתיאום עם עם כל המעורבים.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר