כשרות קולה בחו"ל

השאלה: בהמשך למאמר של הרב יצחק דביר על כשרות קוקה קולה - האם הדברים נכונים גם באשר לחברות עומיות אחרות (כגון פפסי) או שמא המרכיבים שם גלויים. תודה ויישר כוח על המאמר ועל תשובה לשאלה.

התשובה

מכון כושרות | ו' שבט תשפ"א 11:15

שלום וברכה

לא ברור מה הכוונה 'המרכיבים שם גלויים'?

תמיד קשה לדעת במה השתמשו בפועל.

למשל: בפפסי היה שלב שבו השתמשו בסוכר המופק מענבים, בעקבות ירידת מחירי הענבים באחת המדינות, ומיסוי על עירוב סוכר. במקרה זה כמובן ישנה בעיה של יין נסך.

זו רק דוגמא אחת מני רבות לרכיבים שעלולים להשתנות במהלך הזמן.


בברכה

יצחק דביר