מהי הדרך הנכונה לבצע סחיטת ירקות עליים?

שאלה

שלום,
ברשותי מכונה לסחיטת עלים ופירות קשים (slow juicer)
האם ירקות עליים, כדוגמת: כרוב, סלרי, חסה וכו’ חייבים להיות בכשרות מהודרת לפני הסחיטה?
אם לא, מהי ’דרך אכילתו’, וכיצד בפועל לבצע זאת?
תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'


דרך אכילתו היינו שכך רגילים וזה לא נעשה לצורך ביטול האיסור. אבל אם עושה רק לצורך ביטול האיסור אין להתיר.
אם יוצא ממש מיץ שאפשר לסנן אין צורך בירק מפוקח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

הרב יהודה הלוי עמיחי |