קשיו

שאלה

שלום הרב, אני לא צורך מוצרי חלב, לאחרונה יש מתכונים קלים לגבינות מאגוז קשיו, בתהליך ההכנה טוחנים את הקשיו עד לעיסה אחידה, מה מידת הבדיקה מחרקים שצריך לפני שטוחנים? תודה רבה, אריאל

תשובה

בס"ד


שלום וברכת ד'


א. יש לבדוק שאין קורים. 

ב. יש לבדוק שאין נקב (מלבד נפילת הנבט) באגוז. 

ג. לאחר מכן אפשר לטחון כמפורט בשאלה. 

ד. הנגיעות היא נמוכה (אין 10% נגיעות). 


בברכת גאולה שלמה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ 

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אייר תשע"ז 0:16