פירות יער לטחינה בלבד

השאלה: באריזה של פירות קפואים יש הכשר של רבנות וגם של חתם סופר. בהכשר של חתם סופר כתוב לטחינה בלבד. האם אסור לאכול ללא טחינה?

התשובה

מכון כושרות | כ"א אב תשע"ט 23:13

שלום וברכה

כאשר כתוב על הפרי 'לטחינה בלבד' זה אומר שמערכת הכשרות מודעת לכך שהפרי אינו בהכרח נקי מחרקים.

במקרה זה יש מתירים לטחון בטחינה דקה, ויש אוסרים וסוברים שהדבר נחשב ל'ביטול איסור לכתחילה'.

יש לשים לב שגם לדעת המתירים - צריך שיהיה מדובר בטחינה דקה ביותר, ראו למשל את תוצאות ממרחי התמרים (שוודאי טחונים): https://www.kosharot.co.il/תולעים-ממרחי-תמרים


בברכה

יצחק דביר