פתרון הלכתי לחקלאים שנפגעו ב"צוק איתן"

חקלאים מעוטף עזה שביקשו לשמור על שנת השמיטה נתקלו בקשיים בעקבות הפגיעה שחוו ב'צוק איתן'. רבני 'מכון התורה והארץ' סיפקו פתרונות

| כסליו תשע"ה
פתרון הלכתי לחקלאים שנפגעו ב"צוק איתן"

 

לחץ לצפייה בגלריית התמונות המלאה מהסיור

רבני 'מכון התורה והארץ' ערכו שלשום סיור בשטחים החקלאיים באזור חלוצה ואשכול במטרה לבחון מקרוב את הצרכים של חקלאי האזור בשנת השמיטה.

הסיור, בו השתתפו גם אנשי המחלקה המדעית של המכון, נועד לפתור בעיות שנוצרו לחקלאים בשל מבצע 'צוק איתן'. החקלאים שומרי השמיטה הודרכו בידי 'מכון התורה והארץ' לבצע פעולות מסוימות עוד בטרם החלה שנת השמיטה, אולם רבים מהם היו מגויסים לעבודה שוטפת בישובים או במילואים, או שלא יכלו להגיע לשטחים החקלאיים שהפכו לאזורי לחימה.

רבני המכון סיירו ונפגשו עם חקלאים במועצה אזורית אשכול, ראו מקרוב את הצרכים של החקלאים ונתנו פתרונות בשטח לשאלות שעלו, כל זאת בשילוב הדרכה מקצועית של אגרונום המכון, מוטי שומרון.

בהמשך הגיעו הרבנים לחלוצה, וסיירו בשטחים בהם מגדלים מגורשי גוש קטיף ירקות עלים עבור "אוצר הארץ", תחת פיקוח המכון.

יש לציין כי מדובר באזור חולי אשר תחילה רבים לא האמינו כי המתיישבים יצליחו לגדל בו יבול חקלאי, אך בעזרת חידושים טכנולוגיים הצליחו החקלאים להביא לתוצרת חקלאית ייחודית.

"מכון התורה והארץ רואה חשיבות עליונה בקשר הבלתי אמצעי עם החקלאים, בירידה לשטח ובפגישה עם הסוגיות מקרוב", אומר מוטי שומרון אגרונום המכון. "תפקידנו בין היתר הוא סיוע לחקלאים שנפגעו בעקבות מבצע 'צוק איתן' ולאפשר להם להמשיך לקיים חקלאות יהודית אמיתית בשנת השמיטה".

 

toraland whatsapp