ייצור מצות שיבולת שועל לרגישים לגלוטן

הכל התחיל לפני כ-50 שנה, כשילדה רגישה לגלוטן שהגיעה לגיל בת מצווה, רצתה לאכול מצות כמו כל יהודיה. אבא שלה, הרב אפרים קסטנבוים, כימאי במקצועו, זרע שדה של שיבולת שועל והחל לבדוק איך אפשר להכין מצות משיבולת שועל עם אחוז גלוטן נמוך מאד. כך התפתחו לראשונה מצות השיבולת שועל, שיוצרו בתחילה אך ורק בשביל ביתו שסבלה מצליאק. כיום, בזכותו, ניתן למצוא בשווקים מצות ללא גלוטן המיועדות לחולי צליאק. איך והיכן מגדלים שיבולת שועל ללא גלוטן? מהם האתגרים בהכנת המצות וכיצד מתגברים עליהם?

מערכת למעשה | ניסן תשע"ט אורך הסרט: 7:59 דקות
toraland whatsapp