אבלות-חתונה, עליה לקבר בניסן ואמירה לגוי

השאלה:

שבוע טוב הרב, אמו של ארוסה של אחותי נפטרה.
א. האם עולים לבית הקברות ביום השביעי של השבעה בחודש ניסן?
ב.החתונה נקבעה לפני כן לעוד חודשיים האם יש מניעה של קניית בגדים חדשים לחתן? ומה לגבי קניית דירה?
ג. האם על בני משפחת החתן שבאבל להגיש אוכל בחתונה על מנת להשתתף?
ד.בעניין אחר- האם מותר בשבת לומר לעובדת מטבח שאינה יהודייה לפנות את הרחבה בחדר האוכל ממכשירי החימום החשמליים כדי שהתלמידים יוכלו לשבת במרוכז במעגל לסעודה שלישית כאשר הדבר מצריך ניתוק של מכשירי החימום מהשקע החשמלי?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אומנם מעיקר מותר לעלות לביה"ק אך לא נושאים הספדים. אולם הרבה נוהגים להימנע מלעלות לביה"ק. אין שום חיוב לעלות לביה"ק בשבעה אפשר לדחות לשלושים
ב. דירה מותר לקנות. בגדים חדשים עדיף שילבשם אחר ואח"כ החתן.

ג. אחים ואחיות של החתן לא ישתתפו בסעודה ובודאי שלא בריקודים. רק אם יעבדו כמלצרים אמיתיים יש מקום להקל אך לא ככסות עיניים בעלמא
ד. אמירה לגוי בשבת אסורה אל א"כ מדובר באיסור דרבנן במקום צורך גדול כגון צורך מצוה .