אורח חיים דתי

השאלה: קודם כל תודה על העזרה!
אני דתייה, ורוצה לקיים אורח חיים דתי נכון.
להבנתי, ההגדרה של אדם דתי הוא אדם ששמור על מצוות התורה ועל התורה שבעל פה:
בבית הספר ובמסגרות אחרות שאני נמצאת בהם, מלמדים שהדרך לקיים את התורה שבעלפ´ בימינו היא קיום הלכות השולחן ערוך.
וכאן אני נכנסת לבעיה, אני מאמינה מבינה ומקיימת את רוב ההלכות בשולחן ערוך, אך יש הלכות שמזעזעות אותי, ואני לא רואה שום דרך שאוכל לקיים אותם.
אם השולחן ערוך הוא אכן הדרך הנכונה, אני אקיים את כל ההלכות בוא ולא לפי רק מה שאני מאמינה בוא או מענייני נוחות.
אבל אני רוצה להאמין שיש דרך אחרת, האם באמת השולחן ערוך מייצג את קיום התורה שבעלפ´? המוסרת המשפחתית, שעברה מדור לדור, אינה מספיקה? אשמח להפתעות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 6:12:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התורה הועברה למשה שמסרה ליהושע והם מסרו מדור לדור. חלק מהדורות הללו הוא הרמב"ם והשו"ע (ב"י ורמ"א) וכל ישראל קיבלו את הפסקים הללו (מלבד מקרים בודדים)ועל כן אנו מחוייבים לפסיקות אלו. אין אפשרות לשנות את ההלכה שכלל ישראל קיבל על עצמו, אפשר לשנות את המציאות.