אזכור "שלום" כשם ד'

השאלה:

שלום לכבוד הרב.

כת"ר ענה את התשובה הבאה:

אין להזכיר את שם ה ללא צורך, גם לא בתוך פסוק, אלא אם כן נמצאים בתפילה, או בלימוד ולשם הבנת הפסוק יש הכרח להזכיר את שם ה.
שירה נועדה בעיקר לצד המוסיקאלי ולא לתוכנו של הפסוק ולכן אין להזכיר בה שם שמים בשום צורה שהיא.

לאור תשובת הרב - במה שונה השם "שלום" שרבי יוחנן היה מקדימו לנוכרי בשוק משאר השמות? והאם ישנם שינויים בין השמות השונים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

השם 'שלום' יש לו משמעות של שם ה' ומשמעות של השלמה בין אדם לחברו ולכן נזהרים מלהזכירו בשרותים וכד' או אף במכתבים אבל אין הוא שם הוי"ה כשם המפורש.