אמונה

השאלה: בתורה כתוב

דברים פרק יא
פסוק כ"ט: וְהָיָה, כִּי יְבִיאֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-אַתָּה בָא-שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ- -וְנָתַתָּה אֶת-הַבְּרָכָה עַל-הַר גְּרִזִים, וְאֶת-הַקְּלָלָה עַל-הַר עֵיבָל.

נשאלת השאלה - מדוע אין מקדשים במצוות או תפילות או כל דבר אחר את הר גרזים? נראה כי הוא נזנח במשך השנים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:13:32 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא מקדשים מקומות ביהדות, אלא א"כ יש בהם כעת השראת שכינה. לכן לא מקדשים את הר סיני, את הר כרמל, אפילו מקום משכן שילה ונוב אין בהם קדושה.
קדושת ירושלים היא בגלל שיש שם גם כעת השראת שכינה. אבל מקום שהיו שם ועזבוהו אין בו קדושה.