אמונה טפלה זה חטא?

השאלה: ראיתי שאסור לכשף, לאונן ולנחש ויש גם את הקטע של דרכי האמורי. להאמין לאמונות טפלות ולנהוג על פיהם זה חטא?
נגיד אם אני בא לעבור מעל מישהו ואז אני חזור מעליו עוד פעם והולך מסביבו בגלל האמונה הטפלה שהוא לא יגדל אם אני עובר מעליו. אז זה נחשב חטא?
כי לא ממש הבנתי את הקטע של הכישוף, אינון וניחוש.

התשובה

יהודה הלוי הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:46:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמונה טפלה שאדם עושה ויש לה משמעות כלפיו, כגון: אי הליכה למקום מסויים בגלל חתול שחור, או יום מסויים, יש בכך איסור של ניחוש. סתם אמירה שאין לה משמעות מעשית אין ראוי לעשותה אבל זה לא איסור, יש בכך התעסקות בשטויות והבלים שלא ראוי לעשות, על כן אין להתעסק בישיבה בקצה השלחן, או מעבר על בני אדם וכדו´ שכל אלו דברים בטלים.