ארץ ישראל לא כמצרים היא

השאלה:

שלום רב
כתוב בתורה שארץ ישראל לא כמצרים היא
שבמצרים את השדות המיצרים משקים כשהם רוצים וזה קרוך בעבודה
ובישראל אין תמיד מים אתה זורע את השדה והקב"ה משקה אותו לפי השכר שמגיע לנו
לפי האמונה וגם להיפך
אם אנחנו טובים עם מעשים טובם ומידות וקירבה לה´ אז יהיה לנו מים אל עם לאו אין מים

היום גם בישראל משקים את השדות מתי שאנחנו רוצים
הולכים למקור מים ועובדים כדי להבאי מים
האם זה פגם באמונה?
אנחנו צריכים לזרוע שדה ולחקות למים מהשמים?

אבל גם כתוב שאסור להסתמך על הנס...
תודה מראש
אני ממש מעריך את העבודה שלכם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:35:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התורה מתארת מצב אידיאלי של ארץ ישראל, שאיננה צריכה השקייה, אולם אנו לצערנו לא נמצאים כיום במצב הגבוה ביותר, ועל כן אנו נזקקים להשקות באופן מלאכותי. אין בכך חסרון באמונה שהרי המצב הכללי בארץ ישראל איננו מהמעולים ביותר מבחינה רוחנית, והקב"ה לא הביא עדיין את ארץ ישראל לשיא פריחתה, אבל ההשקייה היא פועל יוצא למצב הנמוך שאנו נמצאים בו, ועל כן עלינו להשתדל יותר באהבת ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל, וביחד נקומם גם את מעמדה של ארץ ישראל, ואז לא יצטרכו עוד להשקות את הארץ אלא מטר השמים ישקה, ולא עוד אלא שיעמדו זרים ורעו את צאן הארץ, ואנו נהיה פנויים לעבודת ד´.