גזל מחשקים

השאלה: שלום בעבר הייתי מוריד משחקים למחשב לא חוקיים והייתי נהנה מהםהאם עברי עלי איוסר גזל בכל אופן לא מכרתי אותם לאף אחד ובטח שלא הרווחתי כסף עליהם מספיק שאני ימחוק אותם מהמחשב ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:35:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה יש למחוק את המשחקים. אם יש למי להחזיר תשלום כדי לחפש ולהחזיר (למרות שהסיכויים לכך קלושים ביותר), אם לא כדאי לעשות דברים לטובת הציבור.
כל זה כשמדובר בהעתקה לא חוקית, אבל אם הורדת מהאינטרנט אין בכך גזל גמור ולכן אין עליך חובה להחזיר תשלום.