דין שקר לבן

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב,
אני עובדת בסביבת עבודה חילונית,
ישנה בחורה שעובדת איתי שנמצאת במצוקה קשה,
היא בחורה חילונית כאמור, והיא עברה ניתוחים פלסטיים בפנים שנכשלו,
כתוצאה מזה נוצרו לה נפיחויות בפנים שלא עוברים לה.
חשוב לי לציין שהיא מקפידה מאוד לטפח את עצמה אך היא עדיין אומרת לי כמה שהיא מרגישה לא יפה ולא מושכת.
שאלתי היא כזו- האם מותר לי לומר לה שהיא יפה בכדי לגרום לה להרגיש טוב גם אם אני לא חושבת כך ב- 100 אחוז?
אני יודעת שאסור "אחד בלב אחד בפה"- אך ליבי פשוט נכמר עליה, היא זקוקה לתמיכה ועידוד.

תודה רבה ושבוע טוב!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:12:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר ואפילו למצווה יחשב. משנים מפני דרכי שלום, וזה אחד השינויים שאפשר לעשות. אמנם בגמ´ כתוב שלכל כלה אמרו תלמידי הלל, כלה נאה וחסודה, למרות שהייתה מכוערת, אלא כדי לגמול חסד איתה, וכן במעשה שלך.