הוכחת האמונה

השאלה:

יש היום כל כך הרבה הוכחות לזה שמה שכתוב בתנ"ך נכון,יש כתב קדום שמסופר בו על מכות מצרים,מצאו כל מיני דברים מתקופת הבית השני ומעיר דוד אז למה בכל זאת יש כופרים בה?

2)אם אצלנו הכול רק אמונה בלבד איך אפשר להוכיח את האמונה שלנו על פני אמונות אחרות ונגד הכופרים אם אין הוכחות ודאיות? אני מתכוון להוכחות אחרות חוץ מהתורה

אשמח לקבל תשובה מכבוד הרב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) אמונה אינה תלויה בהוכחות מדעיות, בפרט שחלקן מפוקפקות, כגון זו שהזכרת. היא מונחלת דרך מסורת האבות לבנים ובחינוך ישיר לכך.
2) תלמד כוזרי ובעיקר מאמר ראשון. אין זו אמונה מסופקת. זוהי ידיעה ודאית כל העם שלנו (כמה מליונים) עמד לפני הר סיני הגיע למדרגת נבואה וקיבל את התורה. ומאז העבירו זאת מדור לדור.

ובניגוד לדתות אחרות שכל מה שיש להם הם סיפורים ואגדות של יחידים על אנשים שהם כביכול נביאים או אלהים ח"ו. יש גם הוכחות אחרות הספרות הגדולה של מחשבת ישראל מלאה מהן