הוספת שם

השאלה: שלום רב
שמי מיכל. דבר מה הוביל אותי לחיפוש הנחיה להוספת שם לשמי הפרטי. הגעתי אל האתר ואל שאלה שהועלתה כאן בנושא שינוי שם. עליה התקבלה התשובה מהרב ארז משה דורון.
נושא הוספת השם מלווה אותי כבר זמן רב
התייעצתי עם גורמים שונים שכל אחד כיוון למקום אחר. כך שהיה לי מאוד קשה לדעת ולהרגיש את השם הנכון.
לפי השם ותאריך הלידה נאמר לי שישנה תקיעות שמלווה את חיי. חשתי בזאת עוד לפני שפניתי לייעוץ. בשנה האחרונה הנושא של התחברות לאדמה, נושא העשייה בחיי לא קיבל ביטוי והיום אני בנקודה שאני מבקשת שינוי.
כל חיי ליווה אותי קושי בעשייה, בלהעיז ולבטא.
אני חיה את חיי הרוח, זה הוא התחום שאני רוצה גם לעסוק בו, כמטפלת הוליסטית.
אני מבקשת הכוונה , כיצד ניתן לבחור ולהוסיף את השם הראוי? שיעניק את התדר שברצוני להוסיף ולשנות בחיי?

מקווה שיהיה ניתן להשיב לשאלותי....
בתודה מראש
מיכל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:52:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השם לא נותן ולא פותח שום פתח לשינוי, רק השכל והרצון הפנימי הם נותנים את המפתח לשינוי, לאחר שעושים שינוי באדם אפשר גם לשנות את השם לאמור אני אדם אחר כעת, אבל שינוי השם זה לא מפתח אלא חותמת.
על השקיעי אנרגיה בכל מה שאת רוצה לשנות ולעבוד את ה´ בשמחה, ולאחר שתצליחי בזה תמצאי את השם הראוי לך.