הוצאת אזרחות של מדינה זרה

השאלה:

שלום לכב' הרב

בתקופה האחרונה קיימת תופעה די נרחבת גם בציבור הדתי לאומי, בה אנשים מוציאים אזרחות זרה של ארה"ב או מדינות אחרות.
נראה שהדבר מלמד על חוסר בטחון בישיבה בארץ ואולי על שיבת ה"יהודי הנודד". מה דעת הרב על התופעה. מותר? אסור? רצוי? נראה לי שיש לתת מענה לשאלה זו כיון שהתופעה נפוצה ומתפשטת, אודה לתשובת הרב, ואם לדעת הרב הדבר ראוי, נראה
לי שכדאי להתייחס לדבר גם בעלוני פרשת שבוע וכדו'

בתודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אזרחות כפולה מקנה כמה פריבלגיות כמדומני שגם לפנסיה ולא רק להבטיח ביטחון הכל תלוי בכוונתו של האדם.