הכשרת עבודה

השאלה: שלום כבוד העונה!
אני חוזר בתשובה בשנה האחרונה נחלשתי בדת
ועכשיו אני בשלבי חיזוק
הציעו לי קורס ברמנות ממש בזול וזה כסף ממש טוב
השאלה שלי האם זה בסדר,מותר,לעבוד בזה?
אנא אם אפשר להחזיר תשובה מהר כי אני צריך לענות למעסיק..
נ.ב.
למה אומרים חוזר בתשובה וחוזר בשאלה?

בתודה רבה
רז מור יוסף

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:30:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמב"ם אומר שכל אדם נמשך אחרי הסביבה שהוא נמצא בה, ועל כן צריך אדם להיות בסביבה מסוימת שיש בה יראת שמים, ולא להסתובב במקומות שהצניעות שם איננה ראויה, וכמו כן אין מקפידים על כשרות המשקאות, שזה איסור גמור להשקות מישהו במשקה האסור בשתיה. ואפילו אם יאמר אדם אני יכול להתגבר כבר אמרו חז"ל ואנו מתפללים כל יום שלא נגיע לידי נסיון, וברור שבעבודה זו אדם יכול להגיע מיד לנסיונות קשים. גם בחז"ל אנו מוצאים סיפורים רבים שאנשים לא לקחו תפקידים ועבודות שונות בגלל שיש בהם חששות רוחניים. "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף".
על איעצך שמור דרכך והשתדל להיות בחברת אנשים מעולים שהם יראי שמים, ותהא עבודתך שלימה ומשכורתך מאת הבורא.