הפצות

השאלה:

בס"ד

שלום וברכה, רציתי לשמוע את דעת הרב לגבי הפעילות של ארגונים כדוגמת ראש יהודי/מעייני הישועה..ובכלל כל תנועת ה'חזרה בתשובה'. אין לי ספק שאנשים רבים נחשפים ליהדות ולערכים באופן שבדרך אחרת לא בטוח שהיו מגיעים אליה, השאלה היא אם זו הדרך הנכונה, האם תפקידנו הוא ללכת ו "למכור" (כמובן לא במובן הזול של המילה) את היהדות לעיני כל. 'תורה ניתנה במדבר- מי שירצה יבוא וייטול', השאלה שאני מנסה לברר היא מה המחוייבות והאחריות שלנו כלפי זה? ובכלל - מה משקל העשיה הזאת לעומת עשייה של חסד באוכלוסיות חלשות יותר, הרי הזמן שלנו מוגבל.. וכמובן שגם לכל אחד נטיית לב ויכולת שונה, אבל אני מנסה לברר את המקום של קבוצה שאנחנו מקימים שרוצה להתעסק בעשייה שונה ורחבה למען עמ"י. תודה רבה, כל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה לי שכל אחד יעשה לפי כשרונו ויכולתו כיון שכל המטרות חשובות.