הרגשה פנימית

השאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

1. האם מרגישים הכל לפי הרגשה פנימית? אפשר בכלל לסמוך על ההרגשה הפנימית?
2.חז"ל באמת היו כה חכמים לקבוע לנו את כל ההלכות? איך הם קיבצו אותם? מאיפה הם הביאו ? הכל מהתורה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. הרגשה פנימית איננה מוחלטת בימינו, ועל כן צריך להכיר הכל מבחינה הלכתית והרגשות נתנות רק בהשפעה מועטת, וגם הן צריכות להיות אמינות ושאין בהן נטיות צדדיות (טלבזיה, רדיו, דעת קהל וכדו´) אלא הן אמיתיות.
2. חכמים לקחו הכל מהתורה, שבה רומז הכל, אלא שצריך לדעת לקרוא, וכמו כן יש את התורה שבעל פה שהיא הסבר לתורה שבכתב, והחכמים ברוחב דעתם, שאין אנו יכולים לתפוס בכלי מחשבתינו, וכך נוצרה ההלכה שאנו נוהגים בה.