זרע לבטלה חומרה

השאלה: שלום אני בחור צעיר ולאחרונה הפנמתי באמת את החומרה של הוצאת זרע לבטלה ואני שומר את זה כעת אבל לפני כן הוצאתי זרע לבטלה פעמים רבות ואפילו ביום כיפורים פעם אחת .... לא ידעתי עד כמה חומרת החטא על כן עכשיו שאני בתהליכי התקרוב ותשובה ואני יודע איני מתעסק בזה עוד ... השאלה היא אם לקחתי אחריות לא להוציא יותר זרע לבטלה העוון מתכפר ? כי שמעתי שאין תשובה על עוון כזה יש תשובה ? אני מפחד שהחיים יתקצרו אם הייתי יודע מההתחלה את חומרת המעשה לו הייתי עושה אותו בכלל אני בא ממשפחה חילונית תודה לכל תשובה ...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:45:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין חטא שאין עליו תשובה, אפילו על חטאים החמורים ביותר יש תשובה. בודאי גם על דבר זה יש תשובה. התשובה היא ללמוד על קדושת הברית וטהרת המחשבה, ויותר מכך ללמוד הרבה הל´ דעות של הרמב"ם שם יש את המוסר האמיתי.
לאחר לימוד אמיתי על מוסר האדם, יש גם להוסיף מעט צום וצדקה רבה לעניים. על כן בסך הכל תמיד יש תשובה. כדאי לרכוש את הספר של הרב יהושע שפירא שליט"א אשיב ממצולות.