חזרה בתושבה

השאלה: שלום קראתי שמי שעבר על מיתות בין דין שזה ? אני בן 17 ואצלי היה בתוך המחשבות קילול ה´ ללא כוונה ישירה וזילזול בו במחשבות עצמם ודיבור במחשבה של קללות כמובן אני לא יודע אם היה לי על זה מיתת בין דין
אבל אני בתהליכי תשובה ונורא נורא רוצה לחזור בתושבה אבל רשום שבאים יסורים אגם אם חוזרים בתשובה והעוון והכפרה לא מתכפרת לגמרי תודה לכל מענה ...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:39:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי לעבור על הספר "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא שליט"א, ראש ישיבת רמת גן, שמאריך ומבאר היטב את הנושא.
באופן כללי הקב"ה טוב לכל, ועושה את הטוב לאדם, ואם צריך מגיע חלילה ביסורים ואם אפשר בדרך הטוב, אצל הקב"ה שלא כמו אצל בני אדם ישנה אפשרות של מחילה, כי מי יאמר לו מה תעשר, כל תהליך התשובה טמון אצל הקב"ה בלבד, ולכן אין לגביו חוקים, אלא הוא טוב ומטיב לטובים בליבם.