חלום

השאלה: פרטי נא לא לקרוא חוץ מהרב....
*אני דתי ושומר שבת)
יום אחד לא שמתי תפילין בלי לשים לב *שבועיים בערך אחרי הברמצווה

והיום אני כבר בן 14 ושמתי כל יום תפילין חוץ מאותו יום.
אתמול כשהתפללתי לה כעשתי על עצמי איך יכול ליהיות ששחכתי... אז עשיתי תשובה ושמתי צדקה.
לא יכולתי לישון אז בקשתי מהקדוש ברוך הוא שאם הוא סולח לי שיראה לי סימן באיזשהוא דרך אבל שה לא יביא לי איזה סימן שיכול לקרות לי משהוא רע וכך זה קרה.... .
באותו לילה חלמתי שאני בצבא באמצע מלחמה. ולא קרה לי כלום.
בבוקר קמתי ונזכרתי מה שהיה באותו לילה, ושאם באמת ה שלך לי סימן....
מה זה אומר אותו חלום ?
או שסתם חלמתי אותו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:33:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

החלום לא מראה דבר, אלא התשובה שלך היא העיקר עצם זה שאדם מצטער על העבר, מתחרט על מה שעשה ומקבל עליו להבא שלא יחזור לזה החטא עוד, היא מה שהקב"ה רוצה שיעשה אדם תשובה אמיתית. וכשאדם עושה תשובה אמיתית הקב"ה לא מואס בתשובתם של ישראל. "כי אם בשובו מדרכו וחיה", "ושב ורפא לו". המשך בשמירת מצוות בהקפדה, ותעלה אי"ה מעלה מעלה.

חודש טוב ושבת שלום