כיפה

השאלה: שלומות,
שאלתי היא: מהו מקור הכיפה והאם ברכה שמבורכת ללא כיפה (כגון ברכת אשר יצר או ברכה על מזון כלשהוא) נחשבת כברכה לבטלה?
אני לאט לאט מתחזק ב"ה אבל עדיין קשה לי לחבוש כיפה.

תודה מראש!
אורי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:57:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המקור הוא במספר מעשים בגמרא, שם מסופר ששמו כסוי ראש כדי שתהיה על האדם יראת שמים. להלכה נפסק שהחיוב הוא בבית כנסת ובשעת התפילות והברכות. לאחר מכן נהגו ישראל ללכת כל הזמן עם כיפה.
אדם שמברך בלא כיסוי ראש הברכה חלה, אבל יש בכך חסרון של הצורה כיצד מתיחסים לקב"ה, כאשר אדם עומד בפני מלך הוא תמיד ילבש בגדים המתאימים למעמד, וכן כלפי מלך מלכי המלכים יש בלוא לפניו לתפילה עם כפה המראה על יראת שמים ופחד מגדולתו של הקב"ה.

בהצלחה