לימוד תורה כייעוד

השאלה:

שלום כבוד הרב:
רציתי לשאל שאלה אחת שליפני לא מעט זמן מסתובב בראשי. יש ביהדות עדפה ליות תלמיד חכם באופן מקצועי? כלומר רב או אברך ממלא תפקיד יותר חשוב בעם ישראל מלדוגמא חקלאי? אם בן אדם שלמד במשך שנים בישיבות ברצינות והתמדה (נורמלאי) מרגיש בתוכו שמגיע הזמן לצאת מהישיבה בלהתחיל לעבוד למרות שיכול להיות שיכול לחלוץ על עצמו ולמשיך בישיבה, אבל לא חי בשימחה ובשלמות, כי יש השקפה כזאת במה שקורים עולם התורה שלעיני בורא עולם הכי טוב זה ללמוד תורה כל היום (בתור אברך) ואם לא אפשר (בגלל שלא מספיק חכם, או האופי לא מתאים או לא מספיק כח) אפשר (משהו כמו בדיעבד) ללכת ללמוד באוניברסיטא או לעבוד ולבנות את הארץ.
מה דעתו של הרב על הנושא?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לפי היהדות כל אדם צריך להוציא את עצמיותו לפועל בצורה כמה שיותר מלאה. בגר"א כתוב שבזמן הנבואה היו הולכים לנביא כדי שיאמר להם מה המתאים להם ביותר - תלמיד חכם או סופר או נגר וכד'. ובימינו שאין לנו נביא כל אחד קובע את יעודו לפי הבנתו
והצלחתו בתחום הקרוב לליבו מי שקשה לו או שאינו מוצא סיפוק בלימוד תורה שיפנה למלאכות אחרות.
בכל מלאכה אפשר לעבוד את ה' כל אדם יעבוד את ה' ביראת שמים במלאכתו ובה ימצא את סיפוקו.