מה ניתן ללמוד ממקרה מצער

השאלה:

קרה לי מקרה שבעלי ציער אותי מאוד. ניסיתי לחזק את עצמי ע"י שאמרתי לעצמי שהכל משמים, בעלי הוא רק השליח, ומאיזושהי סיבה כך היה צריך לקרות. והתבלבלתי: בד"כ אפשר להבין שאולי צריך להשתפר במידות וכד, אבל כאן כאבתי כל כך, לא מצאתי מה ללמוד מהכאב הזה. האם זה מה שהקב"ה רצה, שיהיה לי כל כך רע?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ראשית חשוב ל'לצאת' מכל המצב של כאב ואח"כ לנסות להבין מה ניתן לי ללמוד מזה. הקב"ה ודאי שאינו רוצה שיהיה לבריותיו רע, אלא מרעת הבריות הם מביאים זה על זה את הקלקולים. ועל כן כדאי ללבן בשיחה שקטה ונעימה עם בעלך מדוע הוא הכאיב לך ואיך היה יכול להגיע למה שרצה להשיג ללא הכאבה לאשתו. ואח"כ לנסות ללמוד מהנסיון שעברתם.
באופן כללי מאד לא רצוי לחשוב מה הקב"ה רצה ממני במעשה זה או אחר.בפרט כמשדובר בענין שבני אדם אמרו מתוך בחירתם החופשית. מי אמר שה' רצה שיאמרו כך? איננו יודעים את כל חשבונותיו ורואים קטע צר מסך כל ההתרחשויות שמעורבת בהם התפעלות רגשית ומזה אנו רוצים ללמוד מה הם דרכי ה'. וממילא בגלל הראיה צרה אנו מייחסים לו דברים שאינם נכונים או חלקיים ואז נופל פגם באמונתנו.