מי כתב את התנ´´ך

השאלה: מי כתב את ספר התנ"ך? ומפי מי התנ"ך מסופר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:10:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הגמרא (בבא בתרא יד ע"ב- טו ע"א) מוסרת לנו:
משה כתב ספרו ופרשת בלעם ואיוב; יהושע כתב ספרו ושמונה פסוקים שבתורה; שמואל כתב ספרו ושופטים ורות; דוד כתב ספר תהלים ע"י עשרה זקנים: ע"י אדם הראשון, על ידי מלכי צדק, ועל ידי אברהם, וע"י משה, ועל ידי הימן, וע"י ידותון, ועל ידי אסף, ועל ידי שלשה בני קרח; ירמיה כתב ספרו וספר מלכים וקינות; חזקיה וסיעתו כתבו (ימש"ק סימן) ישעיה, משלי, שיר השירים וקהלת; אנשי כנסת הגדולה כתבו (קנד"ג סימן) יחזקאל ושנים עשר, דניאל ומגילת אסתר; עזרא כתב ספרו ויחס של דברי הימים עד לו.

דברים אלו הם הבסיס לדיון בשאלה מי כתב את התנ"ך. המפרשים במקום האריכו בשאלה זו, וכן במהרי"ץ חיות.