ממלכת כוזר

השאלה: לפי עמדתכם(הרבנים)האם אתם תומכים בתאוריה המדעית כי האשכנזים מוצאם ממלכת כוזר? אם אפשר לקבל יותר הסבר מכבודו, אשמח.

תודה שבת שלום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:33:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש מסורת המועברת מדור לדור והיא האמינה, כל התאוריות המדעיות הם בנות חילוף, משתנות כל מספר שנים, ואין להם עמידה לאורך זמן. רק עדויות המועברות על תולדות עם ישראל הם האמינים. עיין בהקדמת הרמב"ם, הראב"ד, סדר הדורות שבהם מפורט כל השלשלת ומי למד ממי, וכיצד הכל עבר מדור לדור, ומלכות כוזר לא הובאה שם.