נבואות סוף העולם

השאלה:

שלום כבוד הרב,
שמי יוסף בן 24 גר בחולון.
מפעם לפעם אני שומע ידיעות שבשנת 2012 יהיה סוף העולם, יהיה תוהו ובוהו גוגו ומגוג ושהשם ישמור.
אני קורא על הידיעות האלה מכל מיני נביאים שהם לא יהודיים כמו נוסתרדמוס, בני המאיה וכו. אלה הם אמונות שהם נכנסו מאוד חזק לעולם עצמו ולא רק לארץ, ואני חושב שכל מי ששאלתי אותו עד כה, יודע ומאמין שמשהו הולך באמת לקרות בשנת 2012. שאלתי היא כזאת..
אני לומד כרגע במכללה, ובמכללה יש את התקווה על הקיר, וסתם יצא לי לבהות עליה ולחשוב על כל הידיעות של סוף העולם שיגיע בשנת 2012 ויש משפט בתקווה שאומר: "עוד לא אבדה תקוותינו, התקווה בת שנות 2000" האם זה אומר משהו לגבי זה ? האם ישנה איזשהי ידיעה כלשהי או ציטוט מהתנ"ך או הזוהר הקדוש או איזשהו מסר או סימן שהשם שולח שישנו משהו שעתיד לבוא עלינו בקרוב ? הסקרנות שלי תהרוג אותי בסוף, אני לא מפסיק לחשוב על זה.. מה בנוגע למלחמה שעתידה לבוא אלינו ? במידה ויש לך איזשהו מידע אני מעוניין לדעת ולחשוב עפ"י היהדות שלנו...
תודה!!!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כל הידיעות מכל מיני גויים ונביאי שקר וסתם הוזים הן שטויות, אל
תאמין בהן ואל תעסיק עצמך בהן. 'התקוה' שנקבע להמנון של מדינת
ישראל אף הוא חובר ע"י יהודי פשוט לא נביא. לכן אין להתיחס לכך.

בידינו נבואות אמת ממשה רבינו ומיתר הנביאים שמלמדות אותנו שאנו
נמצאים במהלכי גאולת ישראל - קיבוץ גלויות, שיבת עצמאות ישראל
ותנובה גדולה של פרי הארץ. וכל המלחמות והמבצעים שעם ישראל
עובר מאז תקומת המדינה שייכים למהלכי גאולת ישראל ומהלכי גאולת
העולם כולו יחד עמו.
ולכן במקום לשאוב מבורות נשברים שלא יכילו אלא רעלים, לך ושאב
ממקורות עם ישראל הנאמנים ותזכה לרוב טוב עם כל ישראל.