נדר

השאלה: שלום כבוד הרב
לפני כשלושה חודשים נדרתי נדר, הבקשה שביקשתי מהשם די קשה למילוי ובבחינת נס די גדול אם תתקיים. מכיוון שכך רציתי לדעת האם אפשר להמשיך ולקיים מה שנדרתי שאקיים, אך לשנות את מה שביקשתי מהשם למשהו אחר? או שצריך להתיר את הנדר ולידור נדר חדש. מצד שני כל הזמן בתפילות אומרים שצריך לבטוח בהשם, האם בכך שאני אומר שרוב הסיכויים שהשם לא ימלא אחר בקשתי, אני בעצם לא בוטח בו?
אם תרצה אפרט מה נדרתי ומה ביקשתי
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:14:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עליך לגשת לרב שיתיר את הנדר, ולא לנדור עוד, כל נדר הוא בעייתי וגורם לצרות, והגמ´ אומרת שהנודר נדר הרי זה כבונה במה = עבודה זרה. על כן עליך לגשת להפר את הנדר ולאחר מכן לא לנדור עוד. אם ברצונך לזרז עצמך עשה כל דבר בלא נדר.