נישוק המזוזה

השאלה: שלום כבוד הרב

אני נולדתי לאמא גויה ואבא יהודי וככה יוצא שאני גוי אך אני מאמין באמונה שלמה בקב"ה ואני מקיים את 7 מצוות בני נוח בהם אני מחויב ולמרות שאיני יהודי אני רוכש כבוד מאוד גדול ליהדות ולצד היהודי שבי ועקב כך אני נוהג לנשק את המזוזה מדי פעם כשאני נכנס או יוצא ממקום אך תהיה לעצמי ורציתי לשאול אותך אם בכלל מותר לי להמשיך לנשק אותה או שאסור לי בגלל שאני לא יהודי?

אשמח לקבל תשובה על כך
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:01:07 AM
בס"ד

שלום וברכה.

אשריך שאתה יודע את מקומך ומעמדך. ומי שמקיים שבע מצוות בני נח הרי הוא מחסידי אומות העולם, ועל כן שכרך גדול מאד.
לעניין נישוק מזוזה אין שום איסור שגוי ינשק מזוזה או אפילו ספר תורה. אבל בית של גוי איננו חייב במזוזה.