סיפור הוצאת רבי עקיבא להורג

השאלה:

שלום לכת"ר.
להלן שאלה שהתקבלה באתר מרחבקוק, אודה התייחסות הרב.
בתודה

מדוע קיימים הבדלים משמעותיים בין כתבי היד השונים של התלמוד על סיפור הוצאת ר עקיבא להורג ומהי הסיבה להבדל בסיפור גם בתלמוד הירושלמי?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כל הנושא של עשרה הרוגי מלכות אינו התרחשות היסטורית תוך ימים או חודשים. הרי רשב"ג נהרג עוד לפני חורבן הבית ואילו תנאים אחרים כשבעים שנה או יותר מאוחר. ועל כן צריך לראות את המעשה כתיאור של חז"ל לשורשים רוחניים של הריגת גדולי התורה בדורות אלו.

יצא ספר בהוצאת מוסד הרב קוק על פיוטי עשרת הרוגי מלכות תעין בהקדמתו.