ספרות מומלצת למתעניינת ביהדות

השאלה:

שלום וברכה,
אבקש המלצה לספר או שניים לעמיתה בעבודה שמעת לעת מתעניינת ביהדות. אני אתן מעט רקע כדי שנוכל לקלוע למטרה.
מדובר בבחורה עולה מרוסיה שלמדה בבר אילן ויש לה הכרות בסיסית ברמה של קורסי יסוד חובה באונ'. היא מאוד שכלתנית ובאופן כללי תמיד מחפשת את ההיגיון ומבקשת להבין ולהעמיק (לאו דווקא ביהדות). לכן הספר\ים צריך להיות עיוני. אני חשבתי על ספריו של יונה גודמן על מורה נבוכים והכוזרי.
אודה להתייחסות.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ספרי גודמן. השאלה היא האם מדובר ברמת התעניינות או ברמת לימוד. וראוי להתאים לפי הרצון. ספרי הרב אבינר מתאימים לפתיחת שערים ומתוכם ראוי לבחור את המתאים ביותר. לגבי לימוד כדאי למצוא מסגרת שלומדת ספרים אלו עם רב מסביר כיון שהלימוד ההתחלתי אינו כה פשוט.