פרנסה

השאלה: כבוד הרב שלום,
אני אשה מאמינה מאוד בקב"ה ושכל דבר מאיתו (חוץ מיראת שמים).על כן בכל מה שמדובר בפרנסה אני כל הזמן עובדת על עצמי שלא לדאוג ושהכל מאת השם יתברך. אני עשיתי הסבה לפני מספר שנים לקוסמטיקה כדי לגדל את הילדים בבית והכנסתי תחום מאוד מיוחד של ציפורניים לפני שלוש שנים והבאתי אותו ראשונה לעירי. כיום יש עוד מספר קטן של מקצועיות שהביאו את זה גם כן לעסק שלהן. אחת מהן שאלה והתייעצה וכל הזמן בדקה אם אני באמת מצליחה בזה ובמקרה היא גם חברה קרובה בשלוש השנים האחרונות . אז המלצתי לה ועודדתי ועזרתי וכו´ וידעתי שגם חברות שלה שעשו אצלי עד כה יעברו מן הסתם אליה וכך היה. ולא חרה לי ולא אמרתי דבר. עכשיו יש עוד חברה שמבקשת לעשות הסבה ולעסוק גם כן בזה. היא שואלת אם יש בזה "כסף" ואם כדאי ואם אני יכולה לעזור לה. כמובן שעניתי שכן. אך שאלתי היא האם כך אני צריכה לנהוג, במעיין תמימות ויושר או שמא לקנא לפרנסתי ? כי אולי אני אמורה לשמור על הפרנסה ולא לקחת הכל בקלות . כי הדעה שלי היא ל"זרום" עם זה ואני יודעת שהקב"ה ידאג לי כל עוד אני נוהגת ביושר ורוצה לעבוד. מה דעתך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:07:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פרנסה כוללת בתוכה גם את הסודות המקצועיים, ואף אחד לא צריך להעביר סודות מקצועיים או רשימות מטופלים, זה לא שייך לבטחון בקב"ה. הבטחון הוא שהקב"ה ידאג לנו אם אנחנו נתנהג כדין, אולם אם אנו נפזר את כספנו ברחוב הקב"ה לא ידאג לנו. ועל כן מסירת רשימות מטופלים הרי זה משול כפזור כספים ברחובות ואין לעשות כן.

חג שמח