פרסום בעלון שבת

השאלה:

לרב שליט"א שלום,
ברצוני לשאול בכאב כיצד יכול להיות שהעלון של צהר מפרסם כתרת שאומרת "עזוב אותך מלימוד גמרא" האם היו כותבים דברים כאלו על השואה?
ברור לי שהרב אינו חלק בזה ואני שואל האם בכלל מותר להכניס עלון שכזה לבית הכנסת?
בכבוד רב מאוד ובהערכה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני אחראי לעלוני צהר.
איני חושב שכותרת זו משקפת את עמדת העיתון אלא זו כותרת
פרובוקטיבית כמקובל בעתונים אולם היא הנותנת חלק מהעלונים (צהר הוא אחד הטובים שבהם) הפכו להיות עתונות לכל דבר, פרסומות פסולות, מאמרים בעייתיים המערערים את האמונה וההלכה או פוליטיקה לשמה ללא דבר תורה כלל

התופעה חמורה ביותר הכנסת עלונים (כולם!) לבית כנסת גורמת למתפללים לעיין בעלונים ולא להתפלל הפכו את ביהכנ"ס למועדון קריאה
יש קהילות שקבעו שהעלונים יחולקו אחרי התפילה מחוץ לביהכנ"ס כדי למנוע את הפגיעה בתפילה. או שנמנעו מלחלקם כלל
דבר על כך עם הגבאים