קבלה מעשית להמונים

השאלה:

גדולי ישראל דברו וצעקו וגרונם ניחר. איני יודע מי תולה את המודעות ולמי הסמכות להורידם. אם הם סתם תלויות על עמודי חשמל או מצמידים אותם למכוניות חונות מצוה להסירם.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שלום רב,

אני חייל שגר בבני ברק. השבוע עברתי ברמת גן, וראיתי בכל מקום מודעה של "קבלה מעשית".

מישהו שמציע שימוש בקבלה מעשית כדי לפתור לאנשים בעיות של בריאות, זיווגים, פרנסה, סילוק כשפים ומה לא...! אישית, לי זה מאוד חורה!

ברור שאיש קבלה אמיתי (לא אחד מהמתחזים הכל כך רבים שצצים כמו עשב בימינו) לא יתלה מודעות כאלה!! במודעה יש טלפון, ומתי ניתן ליצור קשר. מה קרה לתמים תהיה עם השם אלוקיך!?  קבלה היא לא נחלת הכלל. וקבלה מעשית? - אפילו גדולי המקובלים נמנעים מלהשתמש בה. וידוע שכל שימוש בה, גם אם הוא "עוזר", טומן בחובו רע שבא לעולם.

האם יש משהו שהרב ורבנות העיר יכולים לעשות בעניין זה? מודעות נגד אולי? משהו!

ועוד משהו. על המודעה כתוב "יש לשמור על קדושת הגיליון". אני לא חושב שיש בה משהו שבקדושה, וגם לא משהו שמזכיר קדושה... ה"מקובלים" האלה צצים כמו עשב. למה גדולי ישראל לא מקימים קול זעקה?

בשורות טובות!