רב גדול שחוטא-אמונת חכמים

השאלה: שלום רב!
אני תלמיד פנימיה בישיבה תיכונית. ונתקלתי במקרה חמור ביותר, ואינני יודע מה לעשות.
באחד הלילות בישיבה, אני וחבריי הסתובבנו ושמנו לב שבחדרו של מנהל התיכון דלוק אור (מנהל התיכון הוא רב גדול וגם רב קהילה). כשהצצנו לחדרו מהחלון, גילינו שהרב חוטא בשמירת העיניים. לא יכולנו להאמין, וביקשנו מילדים נוספים שיבדקו, אך כאשר הבנו שהעניין גורר הוצאת שם רע, הפסקנו, וכרגע ילדים בודדים יודעים על כך, והם שומרי סוד.
סרבנו להאמין שזה הוא, ולכן דאגנו שייכבה האור בחדרו, לאחר כמה שניות-הוא יצא מחדרו, סימן שהיה שם, וגם רכבו חנה בחנייה.
עמדנו שם על המשמר, כדי שאולי נבין שטעינו, ולשוא, הרב צפה בסרטונים במשך שש שעות ואף יותר, כי באמצע כבר לא יכולנו יותר וחזרנו לישון בשעה הנותרת שנותרה מהלילה.
נוצרו בנו שאלות רבות, ובמיוחד ניתנה לנו כרגע סוג של לגיטימציה לחטא-כי אם רב גדול חוטא כך, מי אנחנו שלא ניפול בכך? האם יש לדבר איתו? אין בכך בושה? כיצד עלינו לנהוג?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:06:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הזדעזעתי לקרוא את מה שכתבת במכתבך. א. מצד המעשה. ב. מצד העושה. ג.מקום המעשה. צריך לדעת שקורה ויש נפילות והתחזקויות, ואפילו אצל רב גדול (כפי שכתבת) יתכן לפעמים מצבים קשים. בכל אופן מכיוון שאתה תלמיד בישיבה נראה לי שקשה ואולי אף אסור לך לטפל בנושא הנדון, ועל כן נראה שעליך לפנות לראש הישיבה שהוא יטפל בכך ויתכן שאפילו אפשר לפנות לפורום "תקנה" (הרב אליקים לבנון 0524239709) שיפעלו בעניין, לאנשים אלו יש את הסמכות והידע כיצד לטפל בנושא.
אתם תעבירו את הנושא לטיפולם (ראש הישיבה ו/או פורום תקנה) ומשכו ידכם מהנושא.