שאלה מקצועית

השאלה: שלום יש לי אולפן הקלטות ואני נער ואבא שלי בנה לי אותו והכל ואני אדם חוזר בתשובה השאלה שלי היא כזות כל התכונות שבאולפן שלי כולל מערכת ההפעלה לא חוקיות ....
ואני עובד אם זה מרוויח כסף ועוזר למשפחה המצב הכלכלי לא טוב ואין באפשרותי לקנות תוכנות חדשות כמובן מה עלי לעשות במצב כזה .? אני לוקח בחשבון שאם אני מוחק את כל התוכנות לא היה לי כלום וגם לא אוכל לעבוד ולעזור למשפחה והאולפן היה מושבת מכיוון שאין לנו כסף אנחנו במצב כלכלי גרוע ואנחנו גרים בקראוון וגם בבית יש מערכת הפעלה לא חוקית ואם אני ימחוק אותה לא ישאר לי פשוט שום דבר אני לאמ בין מה לעשות במצב כזה ? אני גם לא מאמין שזה חט וגם המחירים שלוקחים לתוכנות מופקרים ולא הוגנים כי בכל זות זה כולה תוכנה לא מוצר ששילמו עליו הון בישביל לעשות אותו ... תודה לכל מענה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:41:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המצב שאתה מתאר הוא קשה, ועל כן נראה שעדיף שתפנה לרב באופן אישי שיוכל להדריך אותך בצורה פרטנית על כל תוכנה ותוכנה בפני עצמה.
באופן כללי נראה שכל תוכנה שנמצאת באינטרנט באויר ואפשר להוריד אותה אתה יכול להמשיך ולהשתמש בה. כמו כן אם יש תוכנות שלא מוכרים אותם כיום (בגלל שהן ישנות) אתה יכול להמשיך ולהשתמש. אבל בפרטי התוכנות צריך לדעת על כל אחת ואחת ולקבל הדרכה.

בהצלחה

שבת שלום