שם האדם

השאלה: שלום כבוד הרב,

א. אם משנים שם ומכריזים בבית כנסת ומתחרטים ורוצים שהשם המקורי ישאר האם צריך לעשות הכרזה על השם המקורי או שאין צורך בהכרזה

ב. אם האדם לא מפנים את השם שהוכרז, כאילו ההכרזה מבוטלת? כאילו לא הייתה הכרזה?

ג. חייבים להגיד לרב בבית כנסת שמשנים שם בברכת מי שברך או שאפשר להגיד רק את השם החדש?

ד. שם האדם זה משהו חיצוני בלבד או שזה גם משהו פנימי חלק מהנשמה?

אשמח אם תענו לי על כל השאלות כי זה מאוד חשוב לי תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 10:27:41 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם שינו שם כעת צריך הכרזה חדשה. אלא א"כ השתמשו בשם המקורי.
ב. אין להבנה משמעות.
ג. ככל מי שברך, אלא א"כ השם הוא בעייתי.
ד. באופן עקרוני יש לשם משמעות, אבל העיקר היא עבודת האדם, לפי מעשיו ומחשבותיו, וכאשר מחשבותיו ומעשיו טובים הכל נהיה לטובה.