תפקיד עם ישראל

השאלה:

שלום הרב,
על פי הבנתי עד היום, עמ"י מיועד להוביל את העולם, להוות סמן עליון לעולם.
מה שכתוב: "והלכו גויים לאורך.." |בואו ונלך להר ה ויורנו מדרכיו ונלכה באורחותיו" וכו.. אבל, האם עמ"י צריך להוביל בכל דבר, או רק במושגים רוחניים, אורח חיים מוסרי, הקמת מלכות שהולכת לפי התורה וכו?
כלומר, ההשקעה שלנו בבניית העולם צריכה להיות בחינוך, לימוד תורה ורוחניות, או שעמ"י צריך להוביל בכל דבר, ואז זה אומר בנוסף להיותנו מחנכים ומורי דרך מוסרית לעולם, זה אומר גם להיות הכי טובים בכל תחום - ברפואה, מדע, טכנולוגיה, מחקר, אדריכלות, אסתטיקה וכו ?
מה התפקיד שלנו בעולם כעם?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עם ישראל צריך להיות ראשית אור לעצמו מבחינה מוסרית ללכת בדרכי ה' ולקיים כל מצוותיו וכך היא תהיה אור לגויים.