השתתפות בחידון נושא פרסים

השאלה:

שלום לכת"ר.
כידוע, הרב עובדיה יוסף אוסר השתתפות בהגרלות שונות. אבקש לשאול את כבוד הרב בעניין חידונים נושאי פרסים כספיים, כאשר בהם נדרש לבצע ניתוח לוגי של נושאים שונים שמתבסס אמנם על ידע אולם לעיתים נדרש ל"שער" אופציות שונות כאפשרות פיתרון. האם אין שם משום "ניחוש"? וכן לגבי עצם ההשתתפות האם היא מותרת עפ"י ההלכה ? על פניו נראה שאין שם הפסד כספי למי שלא זכה מכיוון שהוא לא נדרש להשקיע כסף וכל ההשקעה נבנת על הפרסום המושג למותג או/ו לחברה, כך שהמקור לזכייה הינו מהחברה המנת את החידון.
בתודה מראש,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר את צורת החידון הנ"ל תשאל ישירות את הרב עובדי' יוסף.