בירור יהדות

השאלה: שלום כבוד הרב,

שאלה בקשר לבירור יהדות.סבתא שלי מצד האמא יהודיה.היא גרה ברוסיה ויכולה לשלוח לי בדואר האלקטרוני את הסריקה של תעודת לידה שלה ושל אמא שלה (סבתא רבא שלי).אז השאלה הראשונה היא האם מקבלים את הצילומים?

ועוד דבר נוסף -בתעודת לידה של אמא שלי רשום שהיא רוסיה,כי ברוסיה רשמו לפי האב,ולכן בתעודת לידה שלי גם כן רשום רוסיה.האם זה יצור קושי מסויים בהוכחה ומה הסיכויים שיתנו לי תשובה שלילית?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 12:17:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלות הללו סבוכות מאד, אתן לך את הכתובת האלקטרונית, שלא האיש המטפל בכל נושא בירור יהדות, צרי עמו קשר. אני בטוח שהוא יענה לך בשמחה וישתדל לעזור לך בכל מה שיוכל.

הרב אלי מימון eliahu@rbc.gov.il