ברור יהדות

השאלה: שלום,אני מעוניינת להתחתן דרך הרבנות אך אני מתקשה להוכיח יהדותי,משפחתי נולדה בבר"המ . אמי התגרשה,התחתנה והתגרשה בארץ דרך הרבנות ואולם בודק יהדות שלל לגמריי את יהדותי מפניי שלאמי אין מסמכים אחרים מרוסיה.צריך לחפש את המסמכים האלו.
האם יש ארגון שיכול לעזור לי? אני לא סומכת על הבודק הזה הוא לא אמין ומפיץ שקרים לצערי הרב מאוד.אודה לכל עזרה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:48:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי אינני מכיר גוף שעוסק בברור מסמכים בחו"ל, אלא א"כ מביאים לו מסמכים הוא יכול לקבוע האם הם אמיתיים.
בכל אופן נראה לי שאם לא תמצאי תעודות (נושא מסובך) עומדות בפניך שלש אפשרויות: א. הבאת עדים שיעידו על יהדותכם. ב.הוכחת הגט והנשואין. ג. גיור לחומרא אם את שומרת תורה ומצוות.

בהצלחה